Wednesday, April 14, 2010

Yang tersirat itu..apekah??

Wednesday, April 14, 2010
Kali ni ak share satu rahsia tentang nset kite..macam kongsi nset la plk kite ni kn..nset masing2 la..ha nset yang korang duk punggah ke hulu hilir tu sebenarnya ade rahsia..xtau la kalau2 aku sorang je x tau..++
Papehal pun jom usha dulu bagi mereka2 yg kurang berpengetahuan..
Check It Out:

1- EMERGENCY NUMBER
No kecemasan polis 999..tAPi no kecemasan untuk nset korang pun ade iaitu 112..diulang 112 ye kawan2..Kalau kita dalam keadaan emergency sampaikan no 999 pn dah x ingat..dail je 112..Kelebihan no ni kite boleh dail walaupun dalam kawasan no network coverage dan yang lagi penting kalau nset kita dalam keadaan 'keypad lock' dail je terus..xyah nak unlock dulu..x caye?? try la..

2-BATERI TERSEMBUNYI..
Bateri kita memang dah memang tersembunyi pn kat dalm casing tu..tapi ni adalah kuasa iaitu power bateri yang tersembunyi..Ni memang ramai xtau termasuk la aku, sebenarnye nset yang bateri dah kong masih boleh diguna dalam keadaan kecemasan sebabnye bateri kite tu ade menyimpan power tambahan. Bayangkan kalau bini kite nak terberanak..dan dan plk tu bateri kong..dail je *3370#. Nset Nokia memang didatangkan dengan kuasa bateri simpanan..brand len ak x sure..korang leh try sndri..
Berbalik kepada citer td..Lepas dail je no tu..automatik nset korang akan mengeluarkan lampu LED dan kat skrin nset korang akan terpampang mengenai penambahan kuasa bateri sebanyak 50% dan akan di cover balik bile korang cas nset..

3-TIPON KENE SEBAT
Memang melopong la kalau nset kene rembat kan..tapi korang boleh mengfrustkan pencurik tu dengan menyahaktifkan nset korang..Carenye, dail *#06#. Ade kuar nombor kan ..?? Salin je 15 digit nombor yang kuar tu..simpan elok2.
Bile nset kene rembat je..terus call pusat srvis nset dan bagi kod2 rahsia kat diorang untuk bantuan mengunci sistem nset korang..So walaupun dah tukar simcard memang still xleh guna la nset korang tu..so frust la pencurik tu sebab x leh guna apetah lagi menjualnye..kah3
Tapi pastikan nset korang kene rembat bukan sebab salah letak ke hape..Kang x memasal da xdpt gune wat selama-lamenye sebab ak pn x blajau lagi care nk aktifkan balik nset tu..

4-SENJATA SULIT
Last skali, nset korang boleh jgk diguna pakai untuk senjata sulit..sebut betul2..senjata sulit..korang jgn pikir lain plk..So, bile berdepan ngan orang jahat mahupun anjing yang tengah naik sheikh..baling je nset korang tu..tapi pastikan target kepala tau..InsyaAllah penjahat akan pening2 lalat dan amik kesempatan untuk cabut lari..Tapi tu pun kalau korang pakai jenis nset kat bawah ni..

Jangan korang baling iphone lak..kang gembira sakan lak pencuri tu..

P/S : Sharing Is Caring..Caring Is Loving..Loving Is..??

6 bantahan:

Fadzrul Hisyam said...

mmg mantap...hahaha

s A i F u L z A k W a N ® said...

nice info..aq suka..hahaha..

░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░▀▄░ ░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░

.::aLep ::. \(^^)/ said...

Sham : mantap bergaya lagi..

.::aLep ::. \(^^)/ said...

zack : i loike too ٩(-̮̮̃-̃)۶

::FAIZ FARISH:: said...

Dulu, bapa aku pakai nokia tu... hehe

.::aLep ::. \(^^)/ said...

faiz : multifunctional nset tuu..=p