Sunday, July 19, 2009

MALAYSIA vs MU..sedih..sedih..hmm

Sunday, July 19, 2009
Sape x tgk lg perlawanan M'sia lwn MU smlm???Perlawanan yg hampir memberi keputusan seri smlm memberi kemenangan akhirnya kpd MU hasil jaringan lewat Michael Owen pd penampilan pertama bersama MU.Malaysia pd awalnya bermula agk perlahan mngkin trkejut kot ngn permainan pantas MU melepaskan 2 gol hasil jaringan Rooney n nani.Tetapi hasil jaringan pertama Amri Yahyah yg berjaya menumpaskan Van Der Sar mula memberi permainan agresif drpd pasukan M'sia.Amri yahyah yg mndapat kepercayaan Rajagobal stlh 3 thn x braksi brsama pasukan M'sia trlebih dhulu membaca kdudukan van der sar yg sering berada jauh dr gawang sblm menumpaskannya dgn rembatan lambung yg trnyata mmbuahkan hasil.Jaringan kedua plk jg dismbangkan Ketua pasukan S'ngor itu yg menumpaskan Ben Foster.

Apa yg ak nk cerita bkn la psl review prlawanan smlm sbnrnye,ttp jika dilihat seolah2 perlawanan smlm brtmpt kt Old Trafford dgn penonton2 pnh berjersi mrh trmasuk penonton M'sia sndiri. Wlaupn hakikatnya ak sndiri bkn la penyokong M'sia pn,tp x prlu la kita nk tnjk kita ni pnyokong MU scra jelas dan nyata time M'sia lwn MU kt negara sndiri plk 2.Klau ye pn x sokong x pyh r nk menonjol sgt pakai bj Red Devils 2.Klau kita sndiri yg main pn akn moral down bile tgk stadium pnh ngn kaler merah je.nasib baik la klah tipis..klau klh 10-0??Kita sndiri jgk yg akn kutuk diorng ni pd hal kita sndiri yg x support diorng sbnrnye..

Perlawanan kedua antra M'sia ngn MU akn diadakan esk(Isnin=20/7 /2009=8.45p.m=Stadium Nasional Bukit Jalil=bkn kt Old Trafford) smpena pmbatalan jelajah MU ke Indonesia berikutan serangan bom kt Hotel yg mnjadi tmpt penginapan pemain n pegawai MU.Xprlulah kita meletakkan hrpn yg tnggi utk prlwnn esk sbb pemain MU sndiri trdiri pemain2 trbaik dunia ttp berlakon la sekejap utk menunjukkan sokongan kita kt pasukan sndiri dan org luar yg mnjadi pemerhati..

Malaysia vs MU kt OLD TRAFFORD

P/S : Ke Malaysia ade jersi kaler Merah??ak yg xtau kott...

3 bantahan:

hafizah said...

ak pn plik..ap la diorang ni..nmpakny slogan 1Malaysia yg dilaungkan PM blm meresap dlm jiwa sume malaysian kot.huhuhu..ak pn sdh la..bsar sgt ke man U tu?

angahpikah said...

ak stju.. msia lgsg xpcy kpd pemain ngra sndri.. tp utk slhkn penonton sepenuhnya xble jg.. sbb pemain bola sepak sblm ni men ngn truk.. jd wjr la depa tak sgup nk skong..huhuhu

.::aLep ::. \(^^)/ said...

ak pn x sokong pemain m'sia sbnrnye..tp jgn nmpk sgt..kecik ati diorng nnt..hahaa