Sunday, August 23, 2009

1st day Ramadhan al-MubaraK..

Sunday, August 23, 2009
alhamdulillah krn kita diberi peluang bertemu lg ramadhan kali ni..
1st day puasa kali ni jth ari sabtu..so mcm biasa la utk aktiviti suksis hnya la dgr ceramah dan xde kawad..ptg nye rilek je sbb diorang bg pelepasan utk berehat2.
so, dh free ni.. planning r nk pegi kuantan ptg 2 sbb asalnye nk beli tiket raya + bob nk beli towel(towel die kene curi kott..)+brg2 keperluan yg lain..
1st destinasi ialah ke tunas mart kat..kat mane ea??dkt2 jaya gading la 2 lebih kurang..(wpun dh 2 staun ak kt kuantn ak tau lokasi je berbanding nama area 2).lps je beli brg2,plan asal nk berbuka kt gelas besar kt permatang badak(ni sume dak wan r nk sgt minum gls bsr)..tp planning trbantut sbb tmpt 2 tutup..
jam dh pkl 6.30 p.m ni..ade bkk pose dlm kete je ni kang..so,plan B ke tg. lumpur..(femes tmpt ni ngn ikan bakar..best2)..smpai je sane trs r order nasi pth+sayur kailan(3 org mkn)+tomyam(ni ak xtau bpe org mkn..mngkuk bsr utk 1 family je gaya)+daging msk mrh+kerang bakar(1kg)+ikan pari(1.3kg)+air buah gelas bsr(ni yg spesel)...so mkn la dgn sopan santunnye.. =P
siap mkn2 tnp mmbuang masa trs je ingt nk blk ke U tkut x smpt plk nk tarawikh..so sesi pmbayaran bermula....

"kak,kira kak.."
titototoot...(tkn kalkulator)"hmm..sume RM117.50 jerr dik.."
glurrp(ak terkesima..)..budget 50-60 je tp kaw2 akk ni bubuh .."
xkn xde student price kot kak"(dlm ati aku)..
"bnyk cantik ko pnye stdent price...kang x dpt la plk akk nk beli langsir baru raya ni.."(dlm hati akk 2)..

ape2 pun nsib baik diorng msk sdp..so memuaskan la jgk..lps byr2 trs balik mnuju ke U n smpai dlm pkl 8.20p.m..dlm kknyangan trs blk ke bilik utk smyg mghrb(sempat lg) n terawikh kt masjid..so 2 la pgalaman pertama ak berbuka..korang plk mcm mne??

planning 1st


on the road


sementara tnggu din labuan(tiada dlm gmbr)

P/S: sape2 nk pegi bwk la duit yg secukupnye...takut kene basuh pinggan plk kang

2 bantahan:

bobbieiceman said...

haha,planning la sgt
ha bila ag nak berbuka free ni?hehe

.::aLep ::. \(^^)/ said...

bkk pose kt masjid la nk free..